Μας χωρίζουν μόλις λίγες μέρες μέχρι την κάλπη της 21ης Μαΐου και για εμάς το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Θα συνεχίσουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει προς τα εμπρός ή θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω. Με άλλα λόγια, θα συνεχίσουμε στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, της εθνικής ασφάλειας και της πολιτικής σταθερότητας με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή θα ρισκάρουμε τα πάντα, ποντάροντας σε κυβερνήσεις ηττημένων, κυβερνήσεις ανοχής ή ακόμα χειρότερα σε κυβερνήσεις ειδικού σκοπού.

Οι πολίτες θυμούνται τι έζησαν το 2015 και δεν θα δώσουν δεύτερη ευκαιρία στον τυχοδιωκτισμό της αριστεράς. Η επιλογή τους είναι η Ν.Δ. γιατί είναι η μεγάλη, φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη του τόπου, που έχει σταθεί πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, που έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά και να προσφέρει στους νέους και τις νέες προοπτική ευημερίας και προόδου.

Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 ούτε με την Ελλάδα των Μνημονίων. Φυσικά η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια τετραετία, ωστόσο στα χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. έγιναν πολύ σημαντικά βήματα προόδου και μπήκαν τα θεμέλια της νέας εποχής.

Παρά τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε -τις μεταναστευτικές εισβολές σε Έβρο και Αιγαίο, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την παγκόσμια ακρίβεια, την επιθετικότητα της Τουρκίας- ήμασταν απόλυτα συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώσαμε φόρους και εισφορές, προσελκύσαμε μεγάλες ξένες επενδύσεις, μειώσαμε την ανεργία, στηρίξαμε την κοινωνία, προστατεύσαμε την εθνική μας ασφάλεια. Ό,τι είπαμε το κάναμε και για αυτό επιδιώκουμε τη σύγκριση σε κάθε επίπεδο.

Τα κάναμε όλα σωστά; Ασφαλώς όχι, υπήρξαν και λάθη και αστοχίες. Ξέρουμε καλά, ότι οι μισθοί παραμένουν ακόμα χαμηλοί και η ακρίβεια ροκανίζει τα εισοδήματα. Στο Κράτος, στη Δημόσια Διοίκηση πολλά πρέπει να αλλάξουν ακόμα. Στην Υγεία έχουμε ακόμα ελλείψεις προσωπικού, έχουμε ράντζα, έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις στις εγχειρήσεις. Αυτές τις αδυναμίες της πρώτης τετραετίας τις προτάσσουμε ως προτεραιότητες και δεσμεύσεις τη δεύτερη τετραετία.

Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων αμοιβών για όλες και για όλους. Για τους δημοσίους υπαλλήλους, για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Θα μειώσουμε τα τεκμήρια διαβίωσης κατά 30%. Θα μειώσουμε ακόμα περισσότερο τις ασφαλιστικές εισφορές και βαθμιαία θα καταργήσουμε και τον τελευταίο μνημονιακό φόρο που είναι το τέλος επιτηδεύματος.

Στο Ε.Σ.Υ. Θα ξαναφτιάξουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία, θα εκσυγχρονίσουμε ριζικά 156 κέντρα υγείας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και θα προσλάβουμε μόνιμα 10.000 προσωπικό, πρωτίστως νοσηλευτές αλλά και γιατρούς. Στόχος μας είναι να μειώσουμε κατά 50% την αναμονή.

Στην Παιδεία θα προσλάβουμε ακόμα 4.000 εκπαιδευτικούς φέτος, θα αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων και θα συνδέσουμε ακόμα περισσότερο τα πανεπιστήμιά μας με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Το ψηφιακό κράτος θα επεκταθεί παντού.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία δρομολογήσαμε την προηγούμενη τετραετία, θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν. Και η Ελλάδα θα έχει πάντα μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη απέναντι σε όποιον εποφθαλμιά την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε, την Ελλάδα που θα κάνει το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα, με ασφάλεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

  • Ιωάννης Τραγάκης, υποψήφιος Βουλευτής Β’ Πειραιά Νέας Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας ΝΔ