Η σημερινή Ελλάδα είναι μια χώρα που αντανακλά απόλυτα το όραμα του κ. Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του. Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι άδικη, διχασμένη, φοβική, γηρασμένη, μια χώρα σε διαδικασία εκκαθάρισης, τα περιουσιακά στοιχεία της οποίας διεκδικούν οι μέτοχοι ενός πολύ κλειστού σχήματος, με επικεφαλής τον ίδιο. Και όσο αυτή η δυστοπία πλησιάζει στο τέλος της, αυτό το κλειστό και στενά διαπλεκόμενο σύστημα «παίζει τα ρέστα του».

Χάρη στις λίστες Πέτσα – Μητσοτάκη και το ολιγοπώλιο των ΜΜΕ έχει επιτευχθεί η σχεδόν καθολική στείρα αναπαραγωγή των non paper του Μαξίμου από τους πρόθυμους επικοινωνιακούς διαύλους. Πλέον, γίνεται ολοένα και δυσκολότερη η – υποχρεωτική στις δημοκρατίες – διάκριση των εξουσιών, με τον κ. Μητσοτάκη να καταδικάζει από το βήμα της Βουλής, τη δικαστική εξουσία να παρεμβαίνει στο έργο των ανεξάρτητων αρχών και μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία να ακυρώνει κάθε προσπάθεια κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη πλέον «παίζει το κρυφτούλι» με τους ευρωπαίους ομολόγους τους στην απόπειρα διερεύνησης υποθέσεων όπως οι επίσημες κρατικές υποκλοπές σε βάρος πολιτικών, ευρωβουλευτών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, της ηγεσίας του στρατεύματος!

Δεν υπάρχει πλέον χώρος για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, ούτε καν σε περιπτώσεις όπως αυτή του τραγικού γεγονότος των Τεμπών. Η πολιτική και κοινωνική λογοδοσία έχει αντικατασταθεί από μία αναγκαστική υπόρρητη «ομερτά» μεταξύ θύτη και θυμάτων. Η κοινωνία και η οικονομία αναστενάζουν υπό το βάρος ενός συντριπτικού και διαρκώς εντεινόμενου κύματος ακρίβειας στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα τρόφιμα και η κυβέρνηση πλέκει… τρύπια καλάθια. Η κυβέρνηση εξαντλεί τη στοργή της, επιδοτώντας το ολιγοπώλιο στην αγορά καυσίμου και στην ενέργεια, με ζεστό δημόσιο χρήμα το οποίο στραγγίζει μέσω των άμεσων και έμμεσων φόρων από τις τσέπες των φορολογουμένων.

Όμως, η κοινωνία γνωρίζει που οδηγείται. Η υγιής επιχειρηματικότητα αντιλαμβάνεται τον επικείμενο αφανισμό της υπό το βάρος της πτώχευσης. Οι πολίτες συνειδητοποιούν τη δυστοπία που τους αφαιρεί το δικαίωμα στην έκφραση, τη δημιουργικότητα, την υγεία, την παιδεία, την αξιοπρέπεια. Οι καταχρεωμένοι κατ’ επάγγελμα πολιτικοί μπαταξήδες οδηγούν ξέφρενα την Ελλάδα εκ νέου στην ηθική και κοινωνική χρεοκοπία. Ούτε εμείς, ούτε κυρίως οι νεότερες γενιές αξίζουν άλλη μια τέτοια τραγωδία.

Η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης είναι μια βιώσιμη, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, με προτεραιότητες τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Με βαθιά γνώση και ενσυναίσθηση για την αληθινή κατάσταση της κοινωνίας και όχι fake «αριστεία» πασπαλισμένη με το δήθεν lifestyle μιας ελίτ που δε θέλει να έχει την παραμικρή σχέση με τους… υπηκόους της. Με ένα τολμηρό αλλά οικονομικά ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, που από τις 50 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης, θα ανακουφίσει την οικονομία και την κοινωνία με μείγμα πολιτικής που θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα και θα μειώνει τις τιμές και τους έμμεσους φόρους. Με άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, της ισχύος και της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και του κοινωνικού κράτους, σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.

  • Όλγα Γεροβασίλη, υποψήφια βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης