«Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα αναστείλουμε όλους τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης για τρεις μήνες, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, έως τη θέσπιση και τη θέση σε εφαρμογή του νέου πλαισίου ρύθμισης των οφειλών που θα εφαρμόσουμε» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του κόμματος που αφορά τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.  

«Στόχος είναι να κλείσουμε και την τελευταία κερκόπορτα στους επιτήδειους που εποφθαλμιούν την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Τους προειδοποιώ ότι το πάρτι τελειώνει στις 21 Μαΐου. Δικαιοσυνη παντού» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και μια και μιλάμε για Δικαιοσύνη παντού, θέλω να αναφερθώ και στις περιπτώσεις των συμπολιτών μας που έλαβαν στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο και δέχθηκαν επιβαρύνσεις έως και τρεις φορές παραπάνω από τους υπόλοιπους δανειολήπτες. Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία τους, λαμβάνοντας υπόψη την ισοτιμία την περιόδου που έλαβαν το δάνειο» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα επεσήμανε ότι στις 21 Μαΐου θα υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας «δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δεύτερες ή τρίτες εκλογές όπως θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Γι’ αυτό και θα ήθελα να επισημάνω ότι η πρόταση αυτή για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα αποτελέσει βασικό σημείο προγραμματικής συμφωνίας των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε με τη συμφωνία αυτή, η πρόταση να γίνει νόμος του κράτους από την πρώτη εβδομάδα εργασιών της νέας Βουλής. Να γίνει το σχέδιο αυτό η πρώτη νομοθετική παρέμβαση της νέας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας. Απέναντι σε αυτή την πρόταση καλούμε όλους τους φορείς να τοποθετηθούν. Θέλουμε και μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα στις 21 Μαΐου και να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο».