Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε κομματική εκδήλωση με θέμα την ασφάλεια των πολιτών. Στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο Αλίμου «Κάρολος Κουν» ο Υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

«Η ασφάλεια για την Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο ιδεολογικό πρόταγμα ή εύηχα λόγια. Αλλά, καθημερινή, συντεταγμένη πολιτική. Είναι έργο με μετρήσιμο αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Δεν αποτελεί μόνο συνταγματική επιταγή αλλά και προϋπόθεση για ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ελευθερία. Χωρίς ασφάλεια, επομένως, δεν υπάρχει Δημοκρατία».

«Ασφάλεια -πρώτα και κύρια- από τα σύνορα της Πατρίδας μας. Τον Έβρο. Εκεί όπου η απειλή είναι συνεχής και διαρκής. Εκεί όπου καθημερινά εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά μας» τόνισε επίσης.

«Μαθήματα ευαισθησίας, αλλά και προάσπισης της εθνικής, κυριαρχίας δε δεχόμαστε. Ιδίως από εκείνους που, στο παρελθόν, αναρωτιόντουσαν αν η θάλασσα έχει σύνορα και στο παρόν κατηγορούν την Αστυνομία μας, αναμασώντας την τουρκική προπαγάνδα», είπε ο υπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε και για τις ενέργειες που έχουν γίνει επί ημερών του για την ασφάλεια ιδίως στις περιπτώσεις εκείνες που πριν κυριαρχούσε βουβά ο φόβος και ο δισταγμός.

«Ως αρμόδιος Υπουργός, αλλά και ως πατέρας και οικογενειάρχης, νιώθω υπερήφανος που εδώ, στον Άλιμο, δημιουργήσαμε τους τελευταίους μήνες ένα από τα 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας. Για τις γυναίκες εκείνες που, άλλοτε, έβρισκαν κλειστές πόρτες στα Αστυνομικά τμήματα, και τώρα βρίσκουν ανθρώπους εκπαιδευμένους και έτοιμους να τις βοηθήσουν. Πλέον, γνωρίζουν ότι είμαστε εδώ. Δίπλα τους. Ότι μπορούμε να τις στηρίξουμε με πράξεις. Ηθικά, νομικά, ψυχολογικά, ουσιαστικά. Απλώνοντας ένα μεγάλο και ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Γιατί η Αστυνομία και ξέρει και ενδιαφέρεται και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά. Και μία χρόνια σχέση διστακτικότητας των θυμάτων προς αυτή, μετεξελίσσεται σήμερα σε σχέση εμπιστοσύνης, σε έναν ισχυρό δεσμό ελπίδας και προσδοκιών. Γιατί ασφάλεια σημαίνει και εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και τους θεσμούς της» είπε χαρακτηριστικά.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα. Γιατί, χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει…

Posted by Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos on Thursday, December 1, 2022

Τέλος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στις τελευταίες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και τα τάχιστα αντανακλαστικά που επέδειξαν σε αυτές οι αρμόδιες Αρχές.

«Ασφάλεια χωρίς αστερίσκους, όμως, σημαίνει και ασφάλεια χωρίς εξαιρέσεις. Εξαιρέσεις σε πρόσωπα, σε υποθέσεις, σε περιστάσεις. Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Όλοι είμαστε ίσοι και ισότιμοι. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους. Γι’ αυτό και σε κάθε καταγγελία, όπως έγινε στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, του γνωστού συγγραφέα που υπήρχαν ενδείξεις πως διακινούσε πορνογραφικό υλικό, αλλά και τώρα, με την «Κιβωτό του Κόσμου», ενεργήσαμε τάχιστα, συνδράμοντας το έργο των ανακριτικών αρχών. Δε διακρίνουμε περιπτώσεις «υπεράνω υποψίας». Όλες αποτελούν περιπτώσεις «άμεσης αυτοψίας». Ουδεμία υπόθεση εγκληματικής πράξης, που φεύγει από το φως της επικαιρότητας, δε φεύγει από το φως των δικών μας ερευνών, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».