Δεν φαίνεται τουλάχιστον προς το παρόν στον ορίζοντα το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών,

«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή κάποια τελευταία εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός αύριο θα ενημερώσει για όλο το φάσμα της τουρκικής προκλητικότητας στην άτυπη σύνοδο στην Πράγα. Ακολουθεί το επόμενο συμβούλιο κορυφής και στον κατάλληλο τόπο και χρόνο η κυβέρνηση για την προάσπιση των συμφερόντων μας όποτε κρίνει πάντα το κάνει με αποτελεσματικότητα», σημείωσε.

«Απαντάμε με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που έχει το δίκιο με το μέρος της και τους συμμάχους της στο πλευρό της. Τα ψέματα και η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και η παραχάραξη των χαρτών δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα.

Οφείλουμε πάντοτε να είμαστε σε εγρήγορση. Είμαστε και ψύχραιμοι και έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση. Στην όξυνση την υβριστική ρητορική. Οφείλουμε να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση έτοιμοι να ανταποκριθούμε και ψύχραιμοι», σημείωσε ακόμη ο κ. Οικονόμου.