Μεταμεσονύκτια σύσκεψη με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού πραγματοποίησε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ, όπου βασικό θέμα ήταν η Ελλάδα. Η σύσκεψη έγινε διαδικτυακά και σε αυτή μετείχε σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, ήτοι οι αρχηγοί των τριών όπλων (Ναυτικού, Στρατού Ξηράς και Αεροπορίας), οι διοικητές μονάδων αλλά και οι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας. Αυτό που συζητήθηκε ήταν τα επόμενα βήματα κατά της Ελλάδας, κυρίως όσον αφορά την καταγγελία περί «στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι η σύσκεψη αυτή έγινε αιφνιδιαστικά και σε προχωρημένη ώρα – μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για «σημαντική εξέλιξη» εν μέσω «συνεχιζόμενης κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Στο ίδιο πλαίσιο κινητικότητας κατά της χώρας μας εντάσσονται και οι ακραίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και η πρόσφατη κλήση του Έλληνα πρέσβη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να διατυπωθούν παράπονα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών μας.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι η δήλωση του Τούρκου προέδρου μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο οποίος τόνισε πως «η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν. Όσοι κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων δεν έχουν αξιοπρεπή στάση. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς όσο και από αυτούς που χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες κυβερνώντες που κατατρόπωσαν τη χώρα τους πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά λόγω των φαύλων πολιτικών τους υπολογισμών, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στο δικό τους λαό».