Δημιουργική και κυρίως ασφαλή χρονιά, απολαμβάνοντας τα αγαθά της γνώσης, εύχεται στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή το νέο «ταξίδι» γνώσης που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα (12/9).

Στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζει την προτεραιότητα της περιφέρειας να διασφαλίσει ότι η σχολική περίοδος θα κυλήσει σε ασφαλείς συνθήκες για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Είτε διενεργώντας αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων στα σχολεία και στα οχήματα μεταφοράς τους είτε με την παροχή σύγχρονων υποδομών.

«Η Περιφέρεια εκτελεί ένα μεγάλο πρόγραμμα δημιουργίας νέων σχολείων και ενίσχυσης του εξοπλισμού των υπαρχόντων, σε όλη την Αττική, μέσα από 45 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών, που χρηματοδοτούνται με 77 εκατ. ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Επίσης στο νέο ΠΕΠ Αττική 2021-2027» επισημαίνει ο Γιώργος Πατούλης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τονίζει πως «προβλέπονται πάνω από 120 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και τον εξοπλισμό μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την επέκταση μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης και την ενεργειακή αναβάθμιση νέων και υφιστάμενων σχολικών κτιρίων».

Για την περιφέρεια, τονίζει ο Γιώργος Πατούλης, «αποτελεί βαθιά πεποίθηση πως η επένδυση στη γνώση και την άρτια εκπαίδευση της νέας γενιάς αφορά το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι τα ισχυρά θεμέλια για την ουσιαστική και αποτελεσματική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας».