«Το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα σε εκλογική επιρροή στην Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πλέον είναι και επίσημα ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Το στοίχημα της διεύρυνσης κερδήθηκε καθώς 150.000 και πλέον άνθρωποι ήρθαν στην κάλπη για να στείλουν το πολιτικό μήνυμα για άμεση αλλαγή της πορείας της χώρας με προοδευτική διακυβέρνηση και εγγυητή γι’ αυτό τον Αλέξη Τσίπρα. Όλοι αυτοί επέστρεψαν τον λογαριασμό στην κυβέρνηση και κατέθεσαν τη διάθεση μετατροπής της οργής και αγανάκτησής τους σε πολιτική δράση για την επίτευξη αυτού του στόχου» τονίζει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Όλγα Γεροβασίλη παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Εποχή».

Όπως επισημαίνει, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να ξηλώνει με μανία το κοινωνικό κράτος, να πληγώνει εσκεμμένα τους δημοκρατικούς θεσμούς και να λαφυραγωγεί τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών προς όφελος μιας κρατικοδίαιτης ελίτ. Ο πολιτικός μας αντίπαλος, η ΝΔ και η συστημική ειδησεογραφία που τη στηρίζει, προσπάθησαν μάταια να «πνίξουν» το γεγονός πως 150000 και πλέον πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία ανάδειξής της συλλογικής ηγεσίας μας. Πως 110 χιλιάδες και πλέον νέα μέλη εντάχθηκαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνοντας τον λογαριασμό της αδικίας, της υποκρισίας και της οργής στο δίκαιο παραλήπτη του. Ωστόσο, η κυβέρνηση καταρρέει με ταχύτατο ρυθμό και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πια σε θέση να ξεγελάσει κανένα. Όσο περισσότερο υποτιμά την πραγματικότητα και τις συνέπειες των πολιτικών του, τόσο πιο απότομα θα πέσει από τα σύννεφα του αυτοθαυμασμού και της αλαζονείας του».

Ερωτηθείσα ποιες είναι κατά τη γνώμη της οι προσδοκίες αυτού του κόσμου, που αποφάσισε να κάνει το βήμα της ένταξης, απάντησε πως «ζούμε σε μία εποχή κρίσης του κομματικού φαινομένου. Ένα σύστημα, μέρος του οποίου αποτελεί και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, απαξιώνει συνειδητά τη συμμετοχή στα κοινά και προσπαθεί να αποδείξει πως δεν υπάρχει καμία ιδεολογική και πολιτική διαφορά μεταξύ των εναλλακτικών προτάσεων διακυβέρνησης. Σε αυτό το σύστημα και το αφήγημά του, έδωσαν την απάντηση οι περισσότεροι από 150000 άνθρωποι που συμμετείχαν μαζικά σε αυτή την πρωτόγνωρη πολιτική διαδικασία. Με αυτή τη συμμετοχή τους αποδεικνύουν πως η πολιτική και οι ιδεολογικές διαφορές είναι πάντα εδώ, όπως εδώ είναι και οι κίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο, την οικονομία και την πατρίδα που ελλοχεύουν πίσω από τις πολιτικές που εφαρμόζει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ. Κοινή προσδοκία όλων μας είναι το νέο προοδευτικό ξεκίνημα που έχει ανάγκη ο τόπος ώστε να πιάσουν τόπο τα όνειρα και οι ελπίδες ιδιαίτερα των νέων για δικαιοσύνη και δημοκρατία παντού και ευημερία για όλους. Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το προγραμματικές μας δεσμεύσεις με το κυβερνητικό έργο μας, αρχής γενομένης από τις 5 + 1 δεσμεύσεις που παρουσίασε στο Συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας».

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι «το κόμμα μας, με 30.000 μέλη κατόρθωσε να κερδίσει τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διαθέτει 172.000 ενεργά μέλη και εδώ ακριβώς έγκειται η ευθύνη όλων μας στην οποία αναφέρθηκα προηγουμένως. Παλιά και νέα μέλη, όλοι εμείς που συνομολογούμε στις κοινές αρχές και το προγραμματικό πλαίσιο, οφείλουμε να μοχλεύσουμε τις ανανεωμένες και μεγαλύτερες δυνάμεις μας. Να διαβουλευόμαστε και μαζί να σχεδιάζουμε, να εξειδικεύουμε, να προγραμματίζουμε και να δρούμε με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Προφανώς ούτε η λογική της ανάθεσης, ούτε η γραφειοκρατία, ούτε και η εσωστρέφεια, αποτελούν μηχανισμούς ενθάρρυνσης της περαιτέρω συμμετοχής σε κάθε τομέα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Αντίθετα, οι όποιες δράσεις μας στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να βασίζονται στις αρχές μας και να έχουν το βλέμμα σταθερά στραμμένο στην κοινωνία και τις ανάγκες της».