Η Αλεξάνδρα Πάλλη έκανε την έκπληξη με τη συμμετοχή της στη Διοικούσα Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η ανακοίνωση του ονόματος της προκάλεσε εντύπωση καθώς πρόκειται για την κόρη της Φάνης Πάλλη Πετραλία, προβεβλημένου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Με σημερινή της ανακοίνωση η κ. Πάλλη εξηγεί γιατί συμμετέχει στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Αναφέρεται σε «αδιέξοδα» που έφεραν τα δύο κόμματα εξουσίας και την ανάγκη να βρεθεί νέος χώρος πολιτικής έκφρασης. Στην ανακοίνωση της περιγράφει και το όραμα της για να αλλάξει η Ελλάδα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της Ντόρας Μπακογιάννη συμμετέχοντας στη Δημοκρατική Συμμαχία, γιατί θεωρώ ζωτική ανάγκη τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος που θα εκφράσει όλες εκείνες τις δημιουργικές, ριζοσπαστικές, μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις, που χρόνια τώρα ασφυκτιούν μέσα στα υπάρχοντα σχήματα του δικομματισμού.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία οδήγησε τη χώρα σε μεγάλα αδιέξοδα τα οποία βιώνουμε έντονα σήμερα, μεταθέτοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Ακολουθώντας πολιτικές μέσου όρου, είναι γεγονός ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα επέδειξαν ατολμία και παλινδρομήσεις, υποκαθιστώντας το μακροπρόθεσμο συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών, με το εφήμερο κομματικό τους συμφέρον. Υπέκυψαν στις σειρήνες του λαϊκισμού. Χάιδεψαν αυτιά.

Υποτάχθηκαν στα συντεχνιακά συμφέροντα. Μετέθεσαν σε βάθος χρόνου τις μεγάλες αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και τομές που είχε ανάγκη η χώρα, η οικονομία, το πολιτικό σύστημα, προκαλώντας απογοήτευση στους πολίτες οι οποίοι κάθε μέρα βλέπουν τη χώρα τους να απομειώνει τις δυνατότητες που διαθέτει.

Ως επιχειρηματίας, αλλά και ως ενεργός πολίτης που χρόνια τώρα συμμετέχει σε πολιτικές και συνδικαλιστικές δραστηριότητες, έχω διαπιστώσει ότι η κρίση πολιτικής εκπροσώπησης που αντιμετωπίζει η χώρα είναι οξεία, γι’ αυτό και οι πολίτες αναζητούν νέες πολιτικές εκφράσεις.

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει το χώρο έκφρασης όλων εκείνων των δυνάμεων που κατανοούν ότι η Ελλάδα της ήσσονος προσπάθειας, η Ελλάδα του δικομματισμού, είναι η Ελλάδα των αδιεξόδων, της ατολμίας, της μετακύλισης των ευθυνών, της απόκρυψης των προβλημάτων κάτω από το χαλί.

Ως χώρα, ως κοινωνία, ως πολίτες, οφείλουμε να δράσουμε και να αντιδράσουμε, αφήνοντας πίσω τις πολιτικές διαιρέσεις του παρελθόντος, τους άγονους πολιτικούς ανταγωνισμούς, τις ανέξοδες διακηρύξεις, τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα, τις κομματικές ψυχώσεις, το λαϊκισμό, την εσωστρέφεια. Με όραμα μια εξωστρεφή Ελλάδα και μια ανταγωνιστική οικονομία, μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα κοινό πλαίσιο προσεγγίσεων και συναινέσεων, προκειμένου να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τις μεγάλες τομές που χρειάζεται η χώρα και έχουν ανάγκη οι πολίτες».