Σε ανακοίνωση της για την κατάσταση που επικρατεί στα εργασιακά, η Δημοκρατική Συμμαχία ζητά να εξεταστεί το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί η οικονομία μας και ο ρόλος του κράτους σε αυτό. Ο εκπρόσωπος τύπου Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε ότι χρειάζεται «ένα νέο εθνικό σύμφωνο ανάπτυξης και αλληλεγγύης» και ζήτησε «συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αυτή την ώρα η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο εθνικό σύμφωνο ανάπτυξης και αλληλεγγύης που θα προσφέρει ένα μέλλον κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμο. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων.

Χρειάζεται ένας διάλογος που θα φέρει αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και οποιεσδήποτε προσπάθειες κανιβαλισμού, υπερβολών και αχρείαστων πραγμάτων που στιγματίζουν αρνητικά αυτή την προσπάθεια δεν βοηθούν.

Χρειάζεται ακόμη και κάτι άλλο, χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πυρήνας του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας είναι το κράτος. Εκεί πρέπει να κάνουμε γρήγορα τις αναγκαίες αλλαγές, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.»