Σε τηλεοπτική δήλωση στην ΕΡΤ αναμένεται να προβεί στις 18.30 ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ενόψει της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού.

Επισημαίνεται πως στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία, νωρίτερα σήμερα, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε διεξοδικά τους συμμετέχοντες για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, επισημαίνοντας ότι αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις αύριο, Σάββατο 12 Μαρτίου, σε Αττική, Εύβοια και λοιπή ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων, ενώ στους οδηγούς συστήνεται να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο.

Σημειώνεται ότι η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική.

Από την Τροχαία θα έχουν αναπτυχθεί σχετικά σημεία ελέγχου, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Τροχαίας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι από νωρίς αύριο το πρωί θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου.