Την απόρριψη της εισήγησης που του παρέδωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ενημέρωση του κοινοβουλίου και ζήτησε να ακούσει τις απόψεις της αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι με την σκληρή πρότασή τους οι δανειστές επιχειρούν να δουν πόσο θα αντέξει η ελληνική κυβέρνηση και πού θα υποχωρήσει και εμφανίζονται σίγουροι ότι θα υπάρξει λύση καθώς όπως λένε «κανείς δεν μπορεί να αντέξει το σενάριο της μη συμφωνίας».

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου ο Πρωθυπουργός διαμήνυσε στον κ. Γιούνκερ ότι θα πρέπει να μπει στο κείμενο η εξασφάλιση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η ίδια κυβερνητική πηγή απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει παράταση της υφιστάμενης κατάστασης προκειμένου να βρεθεί χρόνος ανέφερε με νόημα: «Ουδέν σχόλιο».

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στον κ. Γιούνκερ ότι μόνο όταν αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της χώρας θα πληρωθεί το ΔΝΤ.