Στην απόρριψη από τη μεριά της Ελλάδας των απαιτήσεων που έθεσαν οι πιστωτές της αναφέρεται η εφημερίδα Telegraph, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Ελλάδα χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις απαιτήσεις των δανειστών ενώ το τέλος της παρτίδας πλησιάζει».

Η Αθήνα, γράφει η βρετανική εφημερίδα, ορκίζεται την Πέμπτη να μην «παραδοθεί» ποτέ στους πιστωτές της ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους δημοσιογράφους πως η μόνη ρεαλιστική πρόταση στο τραπέζι είναι η ελληνική.

Η εφημερίδα περιγράφει ποια αιτήματα παρουσίασε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ από την πλευρά των πιστωτών και αναφέρει τις δηλώσεις Τσίπρα αργά τη νύχτα αλλά και την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα πως η Ελλάδα δεν θα «παραδοθεί» στις απαιτήσεις των δανειστών.

«Οι φόβοι για μη καταβολή της δόσης των 305 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ εντάθηκαν αυτή την εβδομάδα όταν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης είπε πως η Αθήνα δεν θα πληρώσει αν δεν υπάρχει συμφωνία», γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει «Η Ελλάδα αγωνίζεται να καταλήξει σε συμφωνία που θα ξεκλειδώσει βοήθεια 7,2 δισ. που η χώρα χρειάζεται.

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας υπονόησε πως η πληρωμή θα γίνει στην ώρα της λέγοντας ‘μην ανησυχείτε’.