Ο Χρήστος Σαρτζετάκης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 ετών και πέρασε στην ιστορία. Όμως ένα άγνωστο περιστατικό από το παρελθόν, αποκαλύπτει πώς θα μπορούσαν τα είχαν αλλάξει τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή «Live News» έκανε ειδικό αφιέρωμα στη βεντέτα των Σαρτζετάκηδων και των Πεντεράκηδων, η οποία ξεκίνησε περίπου το 1910 και τελείωσε το 1985 μέσα στην Βουλή, ενώ συνολικά υπήρξαν πάνω από 140 νεκροί.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα της εκπομπής, η βεντέτα κράτησε 75 χρόνια για «λόγους τιμής», ενώ ο Βαγγέλης Πεντάρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τον αδερφό μου τον σκότωσε με πολυβόλο ο Λευτέρης Σαρτζετάκης. Ο πατέρας μου μέρα νύχτα έκλαιγε. Η μάνα μου έβαλε τις αδερφές μου να φορέσουν τσεμπέρια μαύρα. Άκουγα τον πατέρα μου να λέει ότι πρέπει να δράσω εγώ. Κι έδρασα. Τον χτύπησα σε κεντρικό δρόμο των Χανίων. Και οι 10 ένορκοι ψήφισαν “αθώος”».

Για τον Τύπο της εποχής, πρόκειται για την πιο αιματηρή βεντέτα της Κρήτης, ενώ οι εφημερίδες τότε ανέφεραν ότι το τέλος της ήρθε με την εκλογή του Χρήστου Σαρτζετάκη, η οποία έγινε με την θετική ψήφο του εχθρού του.

«Εγώ ήμουν σε άθλια κατάσταση και μπαίνω μέσα, τα μάτια μου βουρκωμένα, και μου λέει ο πρόεδρος “τι συμβαίνει Βαγγέλη;”. Λέω ψήφισα τους φονιάδες του αδερφού μου για να μην πέσει η κυβέρνηση μας, λέω σκοτώσανε με πολυβόλο τον αδερφό μου και ψήφισα τους φονιάδες του αδερφού μου», είπε πρωταγωνιστής της υπόθεσης στη κάμερα του «Live News».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: