Συγγνώμη για τα λάθη που έκανε τα χρόνια που κατείχε κυβερνητικές θέσεις που συνδέονταν με τη διαπραγμάτευση ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο Star στη συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας, όταν ρωτήθηκε αν θα ζητούσε συγγνώμη για κάτι από τους πολίτες είπε: «Θα ήθελα καταρχήν να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια μου και από τους ανθρώπους που μου λέγανε μη μπαίνεις στη φωτιά. Από όλους όσους μας ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ και μας είδαν ανακόλουθους, μας λοιδόρησαν, μας έβρισαν και μας καταψήφισαν.

Προφανώς αν κάνεις πράγματα κάνεις και λάθη. Όταν δεν πράττεις δεν κάνεις κανένα λάθος. Για όλα αυτά ζητώ συγγνώμη. Γιατί δημιουργήσαμε την εντύπωση ότι δίνουμε μια μάχη στα παρασκήνια και δεν δραματοποιήσαμε την προσπάθειά μας όπως κάνει ο κ. Τσίπρας. Αν ο Παπανδρέου άφηνε να κλείσουν τα ΑΤΜ για μία μέρα, αν δεν πλήρωνε μισθούς για 15 μέρες θα είχε άλλο κοινωνικό περιβάλλον. Εμείς αγωνιζόμασταν με το κεφάλι κάτω. Ζητάω συγγνώμη γιατί και οι Έλληνες θα ήξεραν καλύτερα».