Για τις απειλές εναντίον του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου ακόμα και με κηδειόχαρτα που γέμισαν την Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τραμπούκικες συμπεριφορές και μάλιστα επέκρινε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

«Ο πρύτανης έκανε το αυτονόητο. Ένας χώρος που ήταν υπό κατάληψη επί πάνω από 30 χρόνια θα αποδοθεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στους φοιτητές. Είναι απαράδεκτο οι τραμπούκοι απειλούν την ζωή του πρύτανη επειδή έκανε αυτό», είπε ο κ. Οικονόμου.

Μάλιστα σχολιάζοντας την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημείωσε: «Όποιοι απειλούν την ακαδημαϊκή τάξη είναι βαθιά νυχτωμένοι και θα έπρεπε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να πάρει πολύ καθαρή θέση να σταματήσει να κρύβεται, να καταδικάσει καθαρά τέτοιου είδους απειλές και τις τραμπούκικες αυτές συμπεριφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά αποφεύγει να μιλήσει καθαρά, δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι ούτε και τώρα μίλησε. Θα περιμέναμε από το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να βρει δυο λέξεις να πει να πάρει μια καθαρή θέση απέναντι σε ένα θέμα που σχετίζεται πάρα πολύ έντονα με την ελευθερία λειτουργίας του πανεπιστημίου, με τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και με την τήρηση της νομιμότητας».

«Πρέπει να είναι ομόθυμη η καταδίκη των απειλών σε βάρος του πρύτανη του ΑΠΘ»

Στο μεταξύ, την ανάγκη να είναι ομόθυμη, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η καταδίκη των απειλών σε βάρος του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκου Παπαϊωάννου, επισημαίνει, με δήλωσή του, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Η κυβέρνηση καταδίκασε, από την πρώτη στιγμή, απερίφραστα και έντονα τις φασιστικές συμπεριφορές τραμπούκων σε βάρος του πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Νίκου Παπαϊωάννου. Πρόκειται για πράξεις αδιανόητες που δεν χωρούν σε δημοκρατικά πολιτεύματα και δεν μπορεί να τυγχάνουν απολύτως καμίας ανοχής. Η καταδίκη πρέπει να είναι ομόθυμη, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις -που δυστυχώς εξακολουθούν να σιωπούν- από όλους τους φορείς της πόλης μας, όλους τους συμπολίτες μας. Απέναντι στη βία και απειλή βίας απαντάμε με μηδενική ανοχή», τονίζει ο κ. Καλαφάτης.