«Για τη διάσωση του πλανήτη μας έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης και όλοι θα πρέπει να ενεργούμε με γνώμονα την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, την εξοικονόμηση ενέργειας, και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων».

Με αυτή τη δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης χαιρέτισε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Τη σημερινή ημέρα ο Γιάννης Τσιρώνης την χαρακτήρισε ως «αφορμή για να προβληματιστούμε, να κατανοήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, να κινητοποιηθούμε και να λάβουμε μέτρα που θα στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος».

Επίσης, τόνισε ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι σοβαρά και δεν κάνουν εξαιρέσεις. Προκαλούν δε, όπως επεσήμανε, πολλαπλάσια επιβάρυνση στην οικονομία από το κόστος της πρόληψης.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι και ο ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για το Περιβάλλον, τη θαλάσσια πολιτική και την αλιεία, Καρμένου Βέλα είχε αναφέρει σχετικά ότι: «Η προστασία και η αποκατάσταση της βιοποικιλότητας δεν είναι κόστος, είναι επένδυση».

Κλείνοντας ο Γιάννης Τσιρώνης σημείωσε: «Η κατάσταση δεν μπορεί να ανατραπεί με την αδιαφορία, η οικολογική συνείδηση πρέπει να θεωρείται αυτονόητη, ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί».