Στον διάδρομο της βουλής συνάντησε ο πρωθυπουργός τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη μετά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό και αποφάσισαν να συναντηθούν από κοντά μετά τις γιορτές.  Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στην αίθουσα των δημοσιογράφων για να τους ευχηθεί για τις γιορτές και στην είσοδο είδε τον Νίκο Ανδρουλάκη και του είπε: συγχαρητήρια για την εκλογή σου, θα σε περιμένω μετά τις γιορτές.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε ότι κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύο φορές μίλησε θετικά για το ΚΙΝΑΛ, καθώς αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε την παραίτησή του και προκήρυξη πρόωρων εκλογών σημείωσε: «Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα: Γιατί γνωρίζετε ότι όσο περνάει ο χρόνος θα είστε τρίτο κόμμα. Η αιτία είναι δίπλα σας και οι αναταράξεις στην κεντροαριστερά σας προκαλούν πρόβλημα».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις αμυντικές συμφωνίες της κυβέρνησης εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες σε αντίθεση με το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε για μία ακόμη φορά, μία παράδοση στο κοινοβούλιο που έλεγε ότι παρά τις διαφωνίες μας σε αυτά τα κρίσιμα θέματα η αντιπολίτευση υπερψήφιζε».