Αλλαγή στάσης όσον αφορά τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ καταγράφεται μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής, αφού τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου το θέλει και ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να το σκέφτεται μετά και την επίσημη πρόταση που έγινε από την ΕΡΤ μέσω του γενικού διευθυντή ειδήσεων, Φώτη Καφαράκη που έστειλε και τις σχετικές επιστολές στα δύο επιτελεία.

Οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν λογικά σήμερα καθώς ο χρόνος είναι περιορισμένος και μια μεταξύ τους τηλεμαχία θα μπορούσε να διεξαχθεί είτε αύριο, είτε Πέμπτη, είτε το πολύ την Παρασκευή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει πως «εγώ προφανέστατα θέλω διάλογο, συζήτηση, δεσμεύσεις και θα αγωνιστώ όπως αγωνίστηκα με πολιτικό πολιτισμό. Φέρθηκα θεσμικά την προηγούμενη περίοδο με τους συνυποψηφίους μου, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Πρέπει να υπάρξει αυτή η συζήτηση διότι ο κόσμος θέλει δεσμεύσεις. Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος, απλά να γίνει με τρόπο θεσμικό, με κριτήρια, όπως είχαμε συμφωνήσει και με τους 4 συνυποψηφίους μου πριν από την Κυριακή κι έγινε κάτι που θεωρώ ότι βοήθησε».

Ωστόσο, τόνισε πως δεν έχει γίνει κάποια τέτοια συζήτηση με το επιτελείο του κ. Παπανδρέου. «Εύχομαι να γίνει και να συμφωνήσουμε στους όρους, όπως συμφωνήσαμε και με τους υπόλοιπους 4 συνυποψηφίους μας και το κάναμε. Εγώ το λέω δημοσίως, όπως το είπα και την προηγούμενη φορά. Και είμαστε έτοιμοι να συνεννοηθούμε για να μπουν τα κριτήρια και να επιτευχθεί».

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός και πάλαι ποτέ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ξεκάθαρα πως επιθυμεί να γίνει το ντιμπέιτ με τον κ. Ανδρουλάκη και δη άμεσα, με επάρκεια χρόνου και για ελεύθερη συζήτηση, προκειμένου να υπάρξει μια αναμέτρηση ουσίας.