Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Την επιθυμία του να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε σήμερα ο Γερμανός αντικαγκελάριος και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι δεν του είναι σαφής ο τρόπος με τον οποίο η Γερμανία μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει τη βοήθειά της.

«Η χώρα είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της μέσα και όχι έξω από το ευρώ», δήλωσε ο Γκάμπριελ, σύμφωνα με το Reuters.

«Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει αυτό, εξακολουθεί να μην είναι πολύ ξεκάθαρος σε μένα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα 279 δισ. ευρώ, το ποσό στο οποίο προσδιορίστηκε το ύψος των ναζιστικών αποζημιώσεων, ο κ. Γκάμπριελ υπογράμμισε ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις.