Σκληρή κριτική στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη ασκεί ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι «οι Αμερικανοί φόρτωσαν τον Βαρουφάκη στον Τσίπρα στις αρχές του 2014 στο Τέξας και θα είναι ο πρώτος που θα την π[ληρώσει».

Ο κ. Κακλαμάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο της Κυριακής σχολιάζοντας την επικοινωνιακή πολιτική του υπουργού Οικονομικών σχολιάζει ότι «δεν ξέρω εάν η κουλτούρα του του επιτρέπει να ακούει Φλωρινιώτη» και του αφιερώνει το… «πειράζει που είμαι και μεγάλη φίρμα;».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ ο κ. Κακλαμάνης απηύθυνε έκκληση στον κ. Σαμαρά να πάει το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο και όχι σε Εθνική Συνδιάσκεψη.

Ερωτηθείς για τα σενάρια αύξησης του ΦΠΑ στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου και κατά πόσο συμφωνεί, δεδομένου ότι η ΝΔ είχε προτείνει την αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες, ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει ότι «η Νέα Δημοκρατία είχε δεχθεί μεν την αύξηση στις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά υπήρχαν αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΚΟ. Σήμερα η αρμόδια υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη προτείνει την αύξηση ΦΠΑ σε όλα τα νησιά πλην εκείνων της άγονης γραμμής, χωρίς να γνωρίζουμε εάν αυτή η αύξηση θα αφορά στα ξενοδοχεία ή θα είναι ευρύτερη. Το Μαξίμου την άδειασε, ωστόσο απορώ, εάν το άδειασμα είναι επί της ουσίας της δήλωσης πώς γίνεται να είναι ακόμα υπουργός».

Όσον αφορά στη σύμβαση παράτασης της δανειακής σύμβασης που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει πως «μέχρι στιγμής το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η νέα σύμβαση θα έρθει για συζήτηση και όχι για ψήφιση. Τα όργανα του κόμματος δεν έχουν συζητήσει το θέμα. Προσωπικά, δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένες απαντήσεις για αυτό εάν ο κ. Τσίπρας δεν μας παρουσιάσει επιτέλους τα συγκεκριμένα μέτρα που θα υλοποιήσουν  τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Εάν είναι προς το συμφέρον του λαού η αντιμετώπιση θα είναι θετική.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής πολιτικής του Γιάννη Βαρουφάκη, ο κ. Κακλαμάνης τονίζει πως «ο ίδιος και η παρέα του (αμερικανικό λόμπι), οι Παναρίτη, Γκαλμπρέιθ και ο κινέζος Κιμ Γκλεν ήρθαν  για να προωθήσουν την πολιτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των πανίσχυρων οικονομικών funds, όπως αυτό του Σόρος. Οι Αμερικανοί τον φόρτωσαν στον Τσίπρα στις αρχές του 2014 στο Τέξας και θα είναι ο πρώτος που θα την πληρώσει Δεν ξέρω εάν η κουλτούρα του κ. Βαρουφάκη του επιτρέπει να ακούει Φλωρινιώτη, εγώ πάντως θα του αφιερώσω το γνωστό «Πειράζει που είμαι και μεγάλη φίρμα;». Όσο για την προτροπή του για λιτό βίο, δεν μπορεί να πει κανείς πολλά…»

Σε ερώτηση για την πολύ μεγάλη δημοσκοπική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ο κ. Κακλαμάνης υπογραμμίζει ότι «φυσικά και μας προβληματίζει, αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί την εποχή Παπανδρέου. Ξέρετε πολύ καλά ότι τα άδεια στομάχια δεν γεμίζουν με επικοινωνιακή αξιοπρέπεια και άδειες υποσχέσεις. Ακόμα είμαστε στα… μέλια. Όπου να ‘ναι θα έρθουν και οι δύσκολοι χειμώνες».

Σκληρή κριτική άσκησε και για τη μέχρι στιγμής συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σημειώνοντας ότι «μέχρι στιγμής 7,8 δισ. ευρώ έχουν κάνει φτερά από τις τράπεζες το Φεβρουάριο. Άδειασαν τα διαθέσιθμα των Ταμείων και του ΟΑΕΔ, νοσοκομείων και Περιφέρειας. Αφού όμως ο κ. Καμμένος κατάφερε να φορέσει «φουστανέλα» στον κ. Τσίπρα, η δική μου γνώμη περισσεύει.

Παράλληλα, παραθέτοντας απόσπασμα της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης τάχθηκε υπέρ της στροφής της ΝΔ προς το κέντρο, σημειώνοντας ότι «επιτρέψαμε σε ακραίες φωνές να αλλοιώσουν την ιστορία μας», ενώ σχολιάζοντας την αντιπολιτευτική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στις ρίζες της ιδρυτικής διακήρυξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τόνισε ότι «η παράταξη πρέπει να ανταμωθεί εκ νέου με την ψυχή του λαού, για να ξενακερδίσει τις κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά εκπροσωπούσε και την εγκατέλειψαν».