Κάτι παραπάνω από πέντε ώρες διήρκεσε το δείπνο εργασίας μεταξύ της Άνγκελας Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα, κατά το οποίο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση επί της ουσίας και σε βάθος, με την γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση προσπαθούν να συγκλίνουν τις διαφορετικές μέχρι πρότινος θέσεις τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις , ωστόσο είναι δεδομένο πως η καγκελάριος υπενθύμισε και πάλι στον έλληνα πρωθυπουργό πως πρέπει να παραμείνει πιστός στα όσο συμφωνήθηκαν την 20 Φεβρουαρίου.
Και οι δύο πλευρές δεν θέλησαν να μπουν σε λεπτομέρειες όσον αφορά τα όσα συζητήθηκαν στο μαραθώνιο δείπνο, καθώς δεν θέλησαν να φανεί πως οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης περνούν από το Βερολίνο.

Παράλληλα έγιναν προσπάθειες για σύγκλιση και για αποκατάσταση της δυσπιστίας και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές στην ελληνική πλευρά υπάρχει μια πρώτη αίσθηση ικανοποίησης .

Όπως επισημάνθηκε άλλωστε, ήταν βέβαιο πως η γερμανίδα καγκελάριος δεν θα έβγαινε στο προσκήνιο αν δεν είχε την πρόθεση να στηρίξει την Αθήνα.

Τέλος οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μενού πέρα από τις … μεταρρυθμίσεις της ελληνικής πλευράς περιελάμβανε πάπια με πουρέ καρότα και τυρί.