«Το δικό μου χρέος μου είναι να μεγαλώσω την παράταξή μου, να την κάνω πρωταγωνίστρια και όχι να αναζητώ συνεργασίες» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης από την Πάτρα όπου μίλησε σε ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και παραχώρησε ακολούθως συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, «όταν θέλεις να ξαναστήσεις μία παράταξη στα πόδια της δεν μιλάς σε σχέση με τους άλλους, αλλά μιλάς για τις δικές σου ιδέες, τα δικά σου προγράμματα και τις δικές σου πρωτοβουλίες. Οι συνεργασίες προϋποθέτουν δυνατότητες συνεργασιών και τέτοιες δυνατότητες δεν υπάρχουν σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ». Και εξήγησε ακολούθως γιατί συμβαίνει αυτό: «Πρώτον, διότι με την Νέα Δημοκρατία υπηρετούμε διαφορετικούς ιδεολογικούς και πολιτικούς κόσμους και δεύτερον, διότι σε ό,τι αφορά την Αριστερά, ελλείπει το στοιχείο της εμπιστοσύνης, που θα μπορούσε να είναι η βάση ενός προγραμματικού διαλόγου».

Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει ότι «πρέπει να δούμε τις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου (α’ και β’ γύρος) ίσως ως την τελευταία ευκαιρία για την ανασυγκρότηση της παράταξης. Είναι απολύτως αναγκαία η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στα δημόσια πράγματα ως πρωταγωνίστρια δύναμη, γιατί αυτό θα βοηθήσει τελικά τη χώρα».