Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ο οποίος έκανε λόγο για «εργαλειοθήκη Χατζηδάκη και όχι του ΟΟΣΑ», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, εκφράζοντας τη λύπη του για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Θέλω να συγχαρώ την κυβέρνηση για την επιλογή να συνεχίσει τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και την ενθαρρύνουμε να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας πως «μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι ο ΟΟΣΑ μας έδινε το σκοινί για να κρεμαστούμε και τώρα πρέπει να δικαιολογήσει αυτή τη στροφή των 180 μοιρών».

Όπως σημείωσε, για κακή του τύχη η μελέτη υπάρχει και είναι στην ιστοσελίδα του ΟΟΣΑ, υπάρχει ο πρόλογος του κ. Γκουρία του ίδιου, των στελεχών που συνέβαλαν στη μελέτη.

«Έρχεται ο Τσίπρας και λέει ότι άκουσε ότι τη μελέτη την επιβάλαμε εμείς στον ΟΟΣΑ. Τότε ο ΟΟΣΑ είναι ένας οργανισμός περιορισμένος ευθύνης που λέει και ξελέει. Τότε πρέπει να δείτε γιατί συνεργάζεστε με τον ΟΟΣΑ», πρόσθεσε.

«Δεν περίμενα από τον πρωθυπουργό έναν νέο άνθρωπο να λέει επισήμως όλα αυτά τα πράγματα. Πραγματικά λυπάμαι. Η δική μας μελέτη είναι στη δημοσιότητα», σημείωσε ακόμη.

«Εσείς που μας κατηγορείται φροντίστε να δημοσιοποιήσετε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Αφού τη δημοσιοποιήσετε μετά συζητάμε…», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.