«Θα ψηφίσουμε με το δικό μας σκεπτικό υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, του ευτελισμού των θεσμών και της κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από το 2019 και ένθεν» δήλωσε στη Βουλή εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα ψηφίζαμε και την πρόταση που θα κατέθετε η Νέα Δημοκρατία για τη διεύρυνση του χρονικού διαστήματος και προ του 2019, αλλά απορούμε γιατί τελικά δεν την κατέθεσε. Εμείς ήμαστε υπέρ του «όλα στο φως» σε αντίθεση με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται τη διαφάνεια. Υπήρξαν, λίγες ευτυχώς, πειραγμένες δημοσκοπήσεις. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία έχουν την ίδια αντίληψη για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, απλώς χρησιμοποιούν άλλες πρακτικές για να το πετύχουν».

Και πρόσθεσε: «Το ΚΙΝΑΛ πρότεινε τα χρήματα να δοθούν στα ΜΜΕ με κριτήριο την τηλεθέαση, την ακροαματικότητα, την κυκλοφορία ή την επισκεψιμότητα του καθενός, ανάλογα με τη φύση του μέσου. Η κυβέρνηση όμως επέμεινε στη σκοπιμότητα της διατήρησης των σχέσεων εξάρτησης με τα μέσα ενημέρωσης, Τα θέματα αυτά είναι κρίσιμα ιδίως αυτή την περίοδο. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής στηρίζουμε τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης που δεν ποδηγετούνται. Θα αναδείξουμε τη θέση μας για την πλήρη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, όπως κάναμε και στο παρελθόν, γιατί αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.