Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα Τετάρτη (10/11) στην Αρχαία Ολυμπία και προέδρευσε σε σύσκεψη στο δημαρχείο με θέμα την υλοποίηση των μέτρων αποκατάστασης της πληγείσας περιοχές από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού.

Του ανταποκριτή μας από το Patrisnews.com στην Ηλεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως θα ασχοληθεί προσωπικά, ο ίδιος, με την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, και με το σχέδιο αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο, του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, το οποίο όπως είπε ξεκινά εντός του 2022. Μάλιστα ανέφερε ότι μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να δοθεί η σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη Αρχαία Ολυμπία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης μετά το τέλος της σύσκεψης θα ξεναγηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, και ακολούθως θα παραστεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου της Microsoft, Ψηφιακή αναβίωση – Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος. Την ίδια εκδήλωση, θα τιμήσει με την παρουσία της, η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη Αρχαία Ολυμπία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη στο δημαρχείο συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Στη Αρχαία Ολυμπία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίσης, συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, βουλευτές, αντιδήμαρχοι, καθώς και στελέχη της περιφέρειας και του δήμου.

Στη Αρχαία Ολυμπία ο Κυριάκος Μητσοτάκης