Από τη Δευτέρα αναμένεται να επιστρέψει το Κίνημα Αλλαγής στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου που διεκόπησαν αιφνιδιαστικά μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή, ως θεσμικός εκπρόσωπος αναμένεται να κινηθεί ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης καθώς θα πρέπει να διευκρινιστούν μια σειρά από ζητήματα.

Καταρχάς το εάν και κατά πόσο θα οριστεί νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι την 5η Δεκεμβρίου που θα στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Είναι λογικό πως εάν αποφασιστεί να οριστεί νέος προσωρινός επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αυτό το πρόσωπο είναι ένας από τους υποψήφιους για την αρχηγία, τότε θα έχει πρόκριμα έναντι όλων των συνυποψηφίων του τον μεθεπόμενο μήνα. Οπότε ενδεχομένως να επικρατήσει το δεύτερο σενάριο που θέλει να εκτελεί χρέη προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος, που αυτή τη στιγμή είναι ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ένα πρόσωπο πολύπειρο που ταυτόχρονα δεν κατέρχεται και για πρόεδρος.

Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται όλο και πυκνότερα στην Χαριλάου Τρικούπη είναι το εάν και κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει αναβολή των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα συμπληρώνονται 40 ημέρες από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά και θα τελεστεί το σχετικό μνημόσυνο. Ωστόσο οι περισσότεροι από τους υποψήφιους δεν επιθυμούν την οποία αναβολή. Μεταξύ αυτών που επιθυμούν να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στην ώρα τους είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος, τα πρόσωπα που θεωρούνται κατά πολλούς και τα φαβορί. Αντίθετη άποψη όμως φέρεται να έχει ο Παύλος Χρηστίδης που μάλιστα αναμένεται να στείλει και σχετική επιστολή στην  Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), ζητώντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών.