Με άλλο ένα μέτωπο και μάλιστα με κοινωνικές προεκτάσεις βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση. Αφορμή το περιστατικό στο Πέραμα με την καταδίωξη Ρομά από αστυνομικούς η οποία είχε τραγική κατάληξη με έναν νεκρό 20χρονο από τα πυρά των ενστόλων.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Ο τρόπος δράσης των αστυνομικών αλλά και τα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και πονοκέφαλο στη νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Τάκη Θεοδωρικάκο όχι μόνο να ζητάει άμεσα απαντήσεις για όλα όσα έγιναν αλλά και να επισκέπτεται ο ίδιος τους κρατούμενους αστυνομικούς στην ΓΑΔΑ.

«Ήταν αχρείαστο άλλο ένα μέτωπο το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κοινωνική έκρηξη, την ώρα που δίνουμε μάχη με την πανδημία, με το κύμα ακρίβειας, με την τουρκική προκλητικότητα και με τον πρωθυπουργό να ταξιδεύει στο Ριάντ προσπαθώντας να τονώσει την εικόνα της χώρας», δήλωνε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στο Νewsbeast.

Πυροβολισμοί με ένα νεκρό και 7 τραυματίες στο Πέραμα

Ταυτόχρονα, η υπόθεση αυτή πλήττει την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος που επιχειρεί να δείξει με κάθε τρόπο ότι είναι ένα σύγχρονο κόμμα απαλλαγμένο από βαρίδια του παρελθόντος, που ποτέ μεν δεν εγκαταλείπει το δόγμα νόμος και τάξη αλλά πάντα μέσα στο πλαίσιο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή ο πειθαρχικός έλεγχος να έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη μετά τις αποκαλύψεις για τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και κέντρο επιχειρήσεων κατά την διάρκεια της καταδίωξης.

Και δεν έμεινε εκεί. Επικοινώνησε με την οικογένεια του νεκρού 20χρονου για να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. «Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας», δήλωσε ο υπουργός, στέλνοντας μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση.

Και με αυτή την δήλωση περιέγραψε τον ρόλο που πρέπει να έχει η αστυνομία, η οποία πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι. Να συλλαμβάνει αλλά να μην σκοτώνει. Να καταστέλλει αλλά μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.