Περισσότερα από 8.000 σχολεία δηλαδή το 60% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων,  έχουν εφαρμόσει το νόμο της αξιολόγησης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να προτρέπουν τους εκπαιδευτικούς να παρανομούν και να τους υποδεικνύουν αξιολόγηση φασιόν.

Σε ότι αφορά στα μέτρα για τον κορονοϊό, η κυρία Κεραμεώς υπογράμμισε ότι μόνο τέσσερα από τα 80.000 τμήματα σε όλη την Ελλάδα είναι κλειστά. «Πάμε πολύ καλά αλλά δεν εφησυχάζουμε και είμαστε σε επιφυλακή» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως. τον Σεπτέμβριο είχαμε λιγότερα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά απ’ ότι τον Αύγουστο και αυτό οφείλεται στο πρωτόκολλο που εφαρμόζουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς. «Γίνονται 1,2 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα μόνο από παιδιά» ανέφερε.

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, είπε ότι στους καθηγητές το ποσοστό εμβολιασμού είναι πάνω από 92% και στους φοιτητές πάνω από 75%, αν και υπάρχουν πολλά τμήματα με ποσοστό εμβολιασμού φοιτητών πάνω από 90%. Για τις κινητές μονάδες εμβολιασμού που λειτουργούν στα πανεπιστήμια η κυρία Κεραμέως είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση, καθώς οι πιο πολλοί είναι εμβολιασμένοι.