Το δείπνο των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Μαριέττας Γιαννάκου σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM», πως στελέχη που έδωσαν το παρών στην Αθηναΐδα αρνήθηκαν τα περί φράξιας διαμηνύοντας πως τέτοιες κινήσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές.

«Το να μαζεύονται κάποιοι και να τρώνε δεν είναι ποινικό αδίκημα. Εάν έχει το χαρακτήρα φίλων που ανταλλάσσουν απόψεις για το μέλλον της χώρας και του κόμματος, προφανώς όχι μόνο έχουν κάθε δικαίωμα αλλά έτσι γίνεται στη ζωή, αλίμονο αν δεν το έκαναν», είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Εάν μου λέτε ότι είχε το χαρακτήρα φράξιας, εκεί αλλάζει το πράγμα. Οι φράξιες δεν μπορούν να γίνουν δεκτές στο κόμμα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είχε, έχω μιλήσει σχεδόν με όλους τους συναδέλφους που ήταν εκεί και όλοι αρνούνται ότι υπήρχε χαρακτήρας φράξιας».

Για τις χθεσινές εξελίξεις με το θέμα ανακοίνωσης του ονόματος του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

«Η γνώμη μου είναι ότι εδώ αναδείχτηκε με ανάγλυφο τρόπο το πραγματικό πρόβλημα που έχει η χώρα. Το οποίο είναι ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην πραγματικότητα, είναι επικυρίαρχος του Αλέξη Τσίπρα.. Όσες φορές συγκρούστηκε, μέχρι σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, πάντα κέρδιζε ο Λαφαζάνης. Και χθες. Mπήκε μέσα ο Λάφαζάνης και του είπε του Τσίπρα, «Μεγάλε εδώ δεν κάνεις ό,τι γουστάρεις μόνος σου». Αυτό γιατί μας ενδιαφέρει; Δεν μας ενδιαφέρει μόνο για το θέμα του ΠτΔ. Ας πούμε ότι σήμερα καταλήγει η κυβέρνηση σε μια συμφωνία, εγώ να το ξεκαθαρίσω θα πανηγυρίσω αν καταλήξει σε συμφωνία, είμαι από τους Έλληνες που θέλουν πολύ να κλείσει η συμφωνία και να μακροημερεύσει η κυβέρνηση Τσίπρα στην εξουσία, αν αυτό σημαίνει η συμφωνία, διότι εγώ θέλω η χώρα μου να πάει καλά. Όμως εδώ υπάρχει μια υπόνοια, ότι μπορεί να κλείσει συμφωνία ο Βαρουφάκης στο eurogroup και να την ακυρώσει ο Λαφαζάνης στη Βουλή.»