Κριτική στις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ για τις πολιτικές που ακολούθησε άσκησε ο βουλευτής του κόμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας σήμερα «Στο Κόκκινο». Όπως σημείωσε, το κόμμα «έδειξε την εντύπωση ότι ασκεί νεοφιλελεύθερη πολιτική και υιοθετεί ακροδεξιά ρητορική, κάτι που μας ενόχλησε όλους. Η παράταξη ποτέ δεν έτεινε προς τα άκρα πάντοτε προσπαθούσε να απευθυνθεί προς το μεσαίο χώρο».

«Η ΝΔ πρέπει να παραδεχθεί την ήττα της και να μπει δημοκρατικά και συντεταγμένα σε μια διαδικασία αυτοκριτικής με θεσμικό τρόπο» δήλωσε ο Ε. Στυλιανίδης που ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου ώστε «όλοι να αξιολογηθούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να επαναπροσεγγίσουμε εκ νέου τον ιδεολογικό-πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος».

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε δύσκολη και κρίσιμη τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στο Eurogroup. Έκανε λόγο για ανυποχώρητη στάση της Ευρώπης και κίνδυνο να μπει η Ελλάδα σε περιπέτεια ενώ τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης συμβιβασμού «στη βάση των συμφωνηθέντων και με συνεκτίμηση ότι ο Έλληνας σήμερα δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη».