Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε χειραψία και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλα κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως αναφέρει ο ekirikas.com.

Μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε: «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Δρ. Αλβέρτος Μπουρλα και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο περιθώριο των συναντήσεων, στην ελληνική Μ.Α. στη Νέα Υόρκη… https://www.ekirikas.com/omogeneia_ameriki_politiki/arthro/se_ekseliksi_h_synantisi_mitsotaki_elpidoforou_stin_nea_yorki-3298761/

Posted by Εθνικός Κήρυξ / The National Herald on Friday, September 24, 2021

Η δυσφορία της κυβέρνησης και η απάντηση του Ελπιδοφόρου

Τη δυσφορία της κυβέρνησης για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη είχε εκφράσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν υπάρχει θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής απάντησε: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις τους Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της»

Λίγα 24ωρα μετά τις πολλές αντιδράσεις ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με μια δήλωσή του απολογήθηκε και ζητάει δημόσια συγνώμη για την παρουσία του σε τουρκική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.