Σε ημερήσιο δελτίο εξελίσσονται τα δημοσιεύματα για την Ελλάδα από τον ξένο Τύπο, καθώς απομένουν λιγότερο από δύο 24ωρα για να ανοίξουν οι κάλπες. Κορυφώνεται ο αγώνας για την εξουσία στην Ελλάδα, γράφει σήμερα το πρακτορείο Bloomberg, που βλέπει σίγουρη νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μάχη για να πείσει τους αναποφάσιστους.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός δίνει ύστατη την μάχη να πείσει τους αναποφάσιστους την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα», γράφει χαρακτηριστικά το Bloomberg. Η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώνεται σήμερα, με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στις 18:00 στην Αθήνα και του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη.

Μετά την κρίση χρέους όπου η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά το ένα τέταρτο και έστειλε στην ανεργία το 26,6% του πληθυσμού, οι Έλληνες καλούνται στις 25 Ιανουαρίου να επιλέξουν ανάμεσα στο οικείο και το άγνωστο, επισημαίνει ο αρθρογράφος του αμερικανικού πρακτορείου και τονίζει:

«Ο Σαμαράς από τη μια εκλιπαρεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΔ ώστε να μην βγει η χώρα από το πρόγραμμά της. Ο Τσίπρας, το κόμμα του οποίου δεν ανέβηκε ποτέ στην εξουσία, έχει δεσμευτεί να ελαφρύνει τους πολίτες διατηρώντας παράλληλα την Ελλάδα στο ευρώ», σημειώνεται στο δημοσίευμα.