Μια Σύνοδος στην οποία η Ελλάδα ποντάρει πολλά θα γίνει αύριο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί 7 ηγέτες του Ευρωπαϊκού Νότου για τη Σύνοδο των χωρών MED 9.

Εκτός από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, θα βρεθούν στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, της Μάλτας, Ρόμπερτ Αμπέλα, της Κροατίας, Αντρέ Πλένκοβιτς της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. Η Πορτογαλία πιθανότατα θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών, καθώς ο Αντόνιο Κόστα έχει τοπικές εκλογές.

Ευρωμεσογειακή Σύνοδος στην Αθήνα: Όλο το πρόγραμμα

Φτάνοντας στην Σύνοδο οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις νωρίς το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει η Ολομέλεια της Συνόδου και γύρω στις 19:30, θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο. Η μέρα θα κλείσει με δείπνο και πάλι στο στολίδι της Αθήνας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χωριστές συναντήσεις με τους ξένους ηγέτες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ενδέχεται να έχει πριν από την Σύνοδο χωριστές συναντήσεις με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, ενώ δεν έχει κλείσει οριστικά το ραντεβού με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Παρόλα αυτά, οι δύο άνδρες αναμένεται να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 27 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί για τα εγκαίνια μιας ειδικής έκθεσης στο Λούβρο για τη Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας για την περίοδο 1675-1919.