Τα όσα δραματικά είχαν συμβεί πίσω από τις κλειστές πόρτες των Συνόδων Κορυφής, όταν ήταν πρωθυπουργός, περιέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Mega.

Όπως αποκάλυψε η καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, ζήτησε να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου από την Ελλάδα στην ΕΕ για το σύνολο των θεμάτων! «Μου είπε: “κακώς εσάς σας δίνουμε λεφτά. Πρέπει να υπάρχει τιμωρία. Θα σας πάρουμε την ψήφο, δε θα μπορείτε να ψηφίσετε”» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι συγκρούστηκε μαζί της και της είπε: «Πάρτε τα λεφτά, πάρτε τα κλειδιά και φεύγω».

«Ήμουν μόνος» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Εγώ συγκρούστηκα. Όλοι φοβόντουσαν μήπως πάθουν λέπρα από την Ελλάδα. Ούτε φωτογραφία δεν έβγαζαν μαζί μου».

Στις Κάννες συμφώνησαν όλοι ότι θα γίνει το δημοψήφισμα, υποστήριξε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπήρξε σκληρή αντιπαράθεση, κυρίως με τον κ. Σαρκοζί.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην πρότασή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε «ο ελληνικός λαός να έχει το λόγο για την επόμενη μέρα».

Επανέλαβε ακόμη τα περί ανατροπής του επισημαίνοντας: «Ανατροπή υπήρξε, λεπτομέρειες ας τις βρουν οι ιστορικοί».

«Όταν πια δεν υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Όταν μέσα από το ίδιο σου το κόμμα δεν έχεις τη στήριξη για να έχεις το 151. Δεν μιλάω για όλη την κοινοβουλευτική ομάδα, μιλάω για μια χούφτα ανθρώπων. Όμως ήταν συνειδητή επιλογή τους. Ήταν οργανωμένες οι επιστολές», ανέφερε, ενώ ερωτηθείς αν συμμετείχε και ο κ. Βενιζέλος σε αυτό απάντησε ότι έκανε και αυτός δήλωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.