Δεν βλέπει υποκίνηση του αντιεμβολιαστικού κινήματος από οποιοδήποτε κόμμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τόνισε απαντώντας σε ερώτηση του Newsbeast και της δημοσιογράφου Γεωργίας Σκιτζή, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Αντιεμβολιαστές υπάρχουν παντού στον κόσμο και θα έλεγα ότι οι αντιδράσεις στην Ελλάδα είναι σχετικά περιορισμένες και ως προς την έντασή τους αλλά και ως προς τη βία. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι ιδεολογικά απέναντι στα εμβόλια και είναι πολύ δύσκολο να τους πείσω. Το μόνο που μπορώ να τους πω είναι ότι αναλαμβάνουν για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους ένα πολύ μεγάλο ρίσκο και λυπάμαι πραγματικά όταν βλέπω περιπτώσεις ανθρώπων που καταλήγουν στο νοσοκομείο και διασωληνώνονται και τότε μόνο καταλαβαίνουν ότι θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει εάν είχαν εμβολιαστεί. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που δεν το καταλαβαίνουν ούτε μετά από τη διασωλήνωση.

Από κει και πέρα η δουλειά μας είναι να συνομιλούμε με όλους, έστω και εάν έχουμε κάποια δυσκολία στην πειθώ. Πολιτική υποκίνηση δεν νομίζω ότι υπάρχει. Από την άλλη πλευρά είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έβαλε ποτέ ουσιαστικά πλάτη στον εμβολιασμό, μην κοροϊδευόμαστε τώρα, όταν είχε τον κ. Πολάκη να πρωταγωνιστεί στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και σήμερα ακόμα να τσακώνεται με τον κ. Ξανθό αλλά δεν θεωρώ ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι υποκινούμενες από κόμματα».