Επενδυτικοί κύκλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται ανήσυχοι για το «ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αθετήσει το πακέτο διάσωσης», όπως επισημάνθηκε ενδεικτικά σε ανταπόκριση του Ασοσιέιτεντ Πρες από τη Νέα Υόρκη και δημοσιεύτηκε στην Ουάσιγκτον Ποστ και σε άλλα αμερικανικά έντυπα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, «τα περισσότερα από τα άσχημα νέα ήρθαν από το εξωτερικό», υπογραμμίζοντας ότι «οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις ειδήσεις πως η Ελλάδα θα πρέπει να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να επιφέρουν μεγαλύτερη οικονομική αναταραχή στη χώρα».

Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ διατυπώθηκε η άποψη ότι «η πιθανότητα κατάρρευσης μιας επόμενης ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας, θα βρει πιο προετοιμασμένους αυτή τη φορά ευρωπαίους ηγέτες και επενδυτές».

Στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC σημειώθηκε ότι «οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι άξιες παρακολούθησης γιατί σε αλληλεπίδραση με τις γερμανικές αντιδράσεις, αλλά και με τις αντιδράσεις της ΕΚΤ θα δείξουν αν υπάρχει φόβος επιπτώσεων και σε άλλες οικονομίες και ειδικότερα στην αμερικανική».

Σε άλλα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά στην εκστρατεία για τις εκλογές στην Ελλάδα και στις θέσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι το Κοινοβούλιο «διαλύθηκε τυπικά» την Τετάρτη εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Σε ανταποκρίσεις από την Αθήνα γίνεται αναφορά και στη δημιουργία νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.