Για τη δική του πανέμορφη Τζιά, το κοντινότερο κυκλαδονήσι στην Αττικη μιλάει ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, αναπολώντας τις όμορφες θερινές στιγμές που έχει περάσει εκεί. Η αρχή ωστόσο είχε γίνει από την Κρήτη, όπου δίνονταν πάντα όταν ήταν μικρός, τα καλοκαιρινά ραντεβού. «Εκεί που ο παππούς και η γιαγιά περίµεναν όλα τα νεότερα µέλη της οικογένειας. Ναι, ήταν ό,τι καλύτερο: µπάνια στη θάλασσα, το πιο τέλειο φαγητό του κόσμου και ωραίες βόλτες. Πεζοπορία στα φαράγγια και τα βουνά της Κρήτης µαζί µε διαφορετικά ακούσματα ζωής. Δεν ήταν εφικτή (και σωστά) καμία παρέκκλιση από το ετήσιο θερινό ραντεβού. Κάπου εκεί, λοιπόν, στην αρχή χώρεσε και η Τζια» αναφέρει το μέλος της κυβέρνησης μιλώντας στο Summer Guide 2021 τεύχος του περιοδικού Athens Voice.

«Στο µυαλό µου µπορούσαν να γίνουν στη Τζιά, όλα όσα είχα αγαπήσει στην Κρήτη, συνεχίζει. Είναι ιδανική για όσους αγαπούν το περπάτηµα, µέχρι και σήµερα καθηµερινή µου δραστηριότητα στο νησί. Άλλα µονοπάτια, διαφορετικές εικόνες περιπλάνησης. Θυµάµαι, όταν η αρχή της εξόρµησης ήταν η Ιουλίδα (σ.σ. η πρωτεύουσα του νησιού), ο Λέων (σ.σ. ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κέας, ένα λιοντάρι σκαλισμένο στο βράχο) ήταν πάντα µια µικρή –πρώτη– στάση για να αποτυπωθεί φωτογραφικά ένα στιγµιότυπο της αµφιθεατρικής χώρας. Ο Λέων, ο Αρισταίος και ο Σείριος αγαπηµένες διαδροµές, καθεµιά για τον δικό της λόγο. Ο Σείριος για τον προφανή. Και η σταθερά µου, το µοναστήρι της Καστριανής, τοποθετηµένο σαν στρατηγείο».

«Όταν φτάναµε στο νησί, λέει ο κ. Δημητριάδης, η τυρόπιτα του παραδοσιακού φούρνου στο λιµάνι έµοιαζε µε επίσηµη υποδοχή. Φτιαγµένη σίγουρα µε µαγικά υλικά. Αγάπησα τα παραδοσιακά «λουκούµια» της Τζιας. Λόζα, ξινό τυρί, άνυδρα ντοµατάκια, µέλι, ενώ το Μαυρούδι της αποτελεί την αγαπηµένη µου χειµωνιάτικη ποικιλία που εκπληρώνει διπλά τον σκοπό: δεν µπορεί να µην ταξιδέψει το µυαλό στο νησί. Είµαι λάτρης του καλού κρασιού, ενώ η δηµιουργία ενός πρότυπου αµπελώνα µαζί µε µια µικρή παραγωγική µονάδα είναι σκέψη που εκεί καλλιεργήθηκε στο µυαλό µου». Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού συστήνει τα δικά του μέρη για μπάνιο στην Κέα και τα ιδανικά μαγαζιά για φαγητό, ενώ κλείνει την εξομολόγησή του, αναφέροντας πως «η δική μου Τζιά, σήμερα είναι η Τζιά του Φίλιππου», του γιου του.