Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επισημαίνει την ανάγκη όλοι «να υπερβούμε τις “ελλειμματικές” νοοτροπίες του παρελθόντος, να συνθέσουμε εποικοδομητικά τις διαφορές μας και τις αντιθέσεις μας και να μετάσχουμε ως ενεργοί πολίτες στις εξελίξεις και τους θεσμούς του Πολιτεύματος, σ’ αυτή την εποχή των προκλήσεων και της ιστορικής για το έθνος ευθύνης».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην επέτειο κ. Δένδιας υπενθυμίζει ότι αποτελεί «έμπρακτη απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός ομοθύμως, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή πολιτικής τοποθέτησης και πέραν της οποιασδήποτε υπαρξιακής θεώρησης δεν μπορεί να συμπορευθεί με λογικές και καθεστώτα που καταλύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, υπονομεύουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και εκμαυλίζουν την έννοια του κράτους δικαίου».

«Η ελληνική νεολαία κατέδειξε για μια ακόμη φορά ότι κάθε μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση – κάθε δημοκρατική ανατροπή – επιτυγχάνεται με υπέρβαση των μικρών και των καθημερινών, με αγώνα συλλογικό και κοινωνική προσπάθεια ανιδιοτελή», συνεχίζει.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αποτελούν στυλοβάτη του Έθνους και των δημοκρατικών θεσμών και εγγυώνται όχι μόνο την ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας μας, αλλά και την ευρύτερη σταθερότητα στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και των Βαλκανίων».

Με την ευκαιρία της επετείου, ο κ. Δένδιας καλεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «να συνεχίσετε να επιτελείτε πάντοτε τη συνταγματική σας αποστολή με τον ίδιο ζήλο, αισθανόμενοι υπερηφάνεια για το έργο και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχετε θεμελιώσει με τον ελληνικό λαό».