Μετά το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή με τον διαξιφισμό της Λιάνας Κανέλλη και του Γιώργου Στήλιου και την παραίτηση του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ότι καταδικάζει τη βία και ότι δεν ήθελε να χτυπήσει τη βουλευτή του ΚΚΕ όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Μάλιστα, τόνισε ότι όταν συναντήσει ξανά τη Λιάνα Κανέλλη θα «της πω ότι με αδίκησε γιατί προετοιμάστηκε και μου έκανε μια προσωπική επίθεση και θα της ζητήσω να βοηθήσουμε όλοι να εξομαλύνουμε τον πολιτικό διάλογο… Δεν ήθελα να τη θίξω».

«Είμαι φιλελεύθερος πολιτικός, οπότε ζητήματα πολιτικής βίας με βρίσκουν αντίθετο. Καταδικάζω τη βία και με τον πολιτικό λόγο μου, αλλά και με τις ενέργειες μου μέχρι τώρα. Να δείτε συνολικά την απάντηση μου… Σε καμία περίπτωση δεν εκφράζω συμπεριφορές και θέσεις όπως του Ηλία Κασιδιάρη», τόνισε ο Γιώργος Στήλιος μιλώντας στο MEGA. «Τον Κασιδιάρη τον έφερα σαν παράδειγμα. Λυπάμαι που ένας λεκτικός διαξιφισμός εκλαμβάνεται έτσι και έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις. Αν παρακολουθήσετε το βίντεο θα δείτε ότι εγώ είμαι ήρεμος και ψύχραιμος… Λυπάμαι που ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται σε αυτό το ζήτημα, ενώ το μείζον είναι η προσπάθεια που κάνει η χώρα να επουλώσει τις πληγές της».

Πάντως, ο Γ. Στήλιος ξεκαθάρισε ότι αφενός «δεν υπήρχε περίπτωση να μην υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του υφυπουργού από τη στιγμή που το θέμα πήρε τέτοια έκταση, αλλά δεν παραιτούμαι από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση» και ότι αφετέρου «εγώ δεν μεγάλωσα με παντεσπάνι… Με τη στάση μου, μετά τη λάθος αναφορά στο συγκεκριμένο πρόσωπο το διόρθωσα και τελείωσε».

Δείτε το βίντεο του MEGA: