Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε πριν από λίγο ο Γιώργος Στύλιος.

«Ήταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός, στον οποίο δόθηκε λάθος ερμηνεία. Υπέβαλα την παραίτησή μου. Συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και να προωθώ τα συμφέροντα της Άρτας» δήλωσε.

Τον πρώην υφυπουργό Παιδείας ευχαρίστησε για τη συνεργασία, μέσω Twitter, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος

Νωρίτερα η κ. Λιάνα Κανέλλη, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την παραίτηση του κ. Στύλιου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο».

H βουλευτής του ΚΚΕ ανέπτυσσε την δευτερολογία της επίκαιρης ερώτησής, που κατέθεσε σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού στον παιδικό πληθυσμό.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως την ώρα που οι μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία ο υφυπουργός εμφανίζεται «ως Μαρία Αντουανέτα λέγοντας ότι το υπουργείο προσφέρει ένα φρούτο την ημέρα στα παιδιά αν και δαπάνησε 3 εκατ. ευρώ για την διαφημιστική καμπάνια του προγράμματος. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δομές».

Ο κ. Στύλιος της ανταπάντησε πως «εγώ πήγα δημοτικό στην Αρτα σε ένα ορεινό χωριό της Αρτας και όχι εκεί που πήγατε εσείς» με αποτέλεσμα η βουλευτής να του επισημαίνει πως εφόσον θέτει ταξικά ζητήματα η ίδια δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην συζήτηση.

«Σας εκφράζει η ένταση. Θέλετε Κασιδιάρη… Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω κασιδιάρης» ήταν η φράση που εκστόμισε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος και του στοίχισε τη θέση του.