«Μετά από πάρα πολλά χρόνια μνημονιακών ρυθμίσεων, έρχεται ένα νομοσχέδιο που θα απορρυθμίσει ακόμη περισσότερο το εργασιακό δίκαιο», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή, ο Γιάννης Παναγόπουλος, εκ μέρους της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παναγόπουλος προέβλεψε ότι θα δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες, με τους εργαζόμενους στο περιθώριο. Απέρριψε τα επιχειρήματα του υπουργού Εργασίας για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις που μπορεί να επιλύουν τέτοια ζητήματα για τον εργαζόμενο. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι ενώ η διευθέτηση, η οποία είναι δικαίωμα της επιχείρησης, ισχύει εδώ και χρόνια, σήμερα έρχεται για να φέρει μαζί της και τις ατομικές συμβάσεις, αναφέρει το ΑΠΕ.

Αναφερόμενος στο ΣΕΠΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι πρέπει να αναβαθμιστεί, αλλά πάντα στα πλαίσια του υπουργείου Εργασίας και του κράτους. «Έχει απορρυθμιστεί πλήρως το εργατικό δίκαιο για τις απολύσεις με τους μνημονιακούς νόμους και τώρα έρχεται το ατομικό δίκαιο των απολύσεων που δεν περιέχει καμία προστασία για τον εργαζόμενο, ιδίως που ακόμη και δικαστική απόφαση να υπάρχει, η επιχείρηση έχει δικαίωμα να μην τον επαναπροσλάβει», είπε ο κ. Παναγόπουλος και σχολίασε και αναφορές του υπουργού Εργασίας για τη χρηματοδότηση που λαμβάνουν κάποιες συνδικαλιστικές οργανώσεις από τους εργοδότες. «Υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Να πατάσσονται αυστηρά όσοι κάνουν κατάχρηση», είπε ο κ. Παναγόπουλος.