Για τη φορολογία, τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, την αντιπολίτευση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Το να συναντάται ο κ. Σαμαράς με τον κ. Καραμανλή είναι μια θετική εξέλιξη. Κατά τη γνώμη μου άργησε κιόλας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο «BHMA FM».

Σχολιάζοντας τη συνεννόηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να καλέσει τον κ. Τσίπρα. Να του κάνει μια ενημέρωση για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, από τη Μέση Ανατολή και το κυπριακό ή τα ελληνοτουρκικά και το θέμα των Σκοπίων ή το θέμα της Ουκρανίας και της Ε.Ε. και από εκεί και πέρα, αν η αντίδραση του κ. Τσίπρα είναι αυτή που εξήγγειλε ο κ. Παππάς, ότι δηλαδή θα πάει σε μια τέτοια συνάντηση για να του πει (του κ. Σαμαρά) να παραιτηθεί, τότε ο ελληνικός λαός, ο οποίος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, θα τον κρίνει. Όπως κρίνει όλους μας. Αλλά η πρωτοβουλία από τον κ. Σαμαρά, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να υπάρχει. Πρέπει να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να βρούμε ένα μίνιμουμ επίπεδο συνεννόησης και αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν πιστεύω ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν διαφορές και πολιτικές αντιπαλότητες ή διαφορετικές προτάσεις. Περιμένω, όμως, να υπάρχει μια στοιχειώδης επαφή και πρέπει εμείς να πάρουμε την πρωτοβουλία, διότι είμαστε κυβέρνηση. Εμείς να πάρουμε την πρωτοβουλία λοιπόν. Και αν ο κ. Τσίπρας αντιδράσει όπως εξαγγέλθηκε, εντάξει. Κακό του κεφαλιού του…»

«Είμαι βαθιά πεπεισμένη και το λέω ειλικρινά ότι μία σοβαρή φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώσει κατά 2% το φόρο των επιχειρήσεων και δραστικά το φόρο ακινήτων και θα φέρει σε ισορροπία εισοδήματος-φοροδοτικής ικανότητας τους πολίτες, θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους. Ισχυρίζομαι λοιπόν ότι το 1 δισ. από τα 3 δις που προβλέπεται να εισπραχθούν από τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να φύγει και τα 2 δισ. να είναι εισπράξιμα», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.