Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνει εκδήλωση στο αμφιθέατρο Γιάννης Κρανιδιώτης του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθηγητής Παύλος Σούρλας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσoυν οι:

– Μιχάλης Σταθόπουλος, επίτιμος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Ο Παύλος Μπακογιάννης στη Βαυαρική Ραδιοφωνία».

– Κωνσταντίνα Μπότσιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, «Προς μια ανασύνθεση του Κέντρου: η θέση του Παύλου Μπακογιάννη στο ελληνικό κομματικό σύστημα».

– Ευάνθης Χατζηβασιλείου, αναπληρωτής καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Το πολιτικό σύστημα ενώπιον μίας υπαρξιακής πρόκλησης: η δολοφονία Μπακογιάννη στον ελληνικό Τύπο, Σεπτέμβριος- Οκτώβριος 1989»

– Δημήτρης Κατσούδας τέως γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, υπουργείο Εξωτερικών, «Παύλος Μπακογιάννης: πορεία προς τον πολιτικό εκσυγχρονισμό και την Εθνική Συμφιλίωση».

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής, καθηγητής Παύλος Σούρλας και θα ακολουθήσει συζήτηση.