Στα «πυρά» που δέχτηκε για το ότι ήταν εισηγητής στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, απόντος του πρωθυπουργού, απάντησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

«Δεν υπάρχει αντ’ αυτού, δεν υπάρχει ζήτημα αναπληρώσεως του πρωθυπουργού, δεν το λέει καν το Σύνταγμα ότι ανοίγει ο πρωθυπουργός το θέμα. Ο πρωθυπουργός καταθέτει την πρόταση και κλείνει τη συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι άνοιξε τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λόγω απουσίας του πρωθυπουργού ο οποίος βρισκόταν στη Σύνοδο Κορυφής στο Μιλάνο.

«Η κυβέρνηση έχει 20 υπουργούς, οι 19 είναι της Νέας Δημοκρατίας, έπρεπε ένας να επιλεγεί και αυτός ήμουν εγώ» είπε σχετικά με την επιλογή του στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής.

Σχετικά με τυχόν θέμα διαδοχής του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τυχόν προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στο κυβερνητικό κόμμα, διευκρίνισε ότι:

«Δεν υπάρχει θέμα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή και μετά υπάρχει το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ακόμα κι αν όλα πάνε στραβά, υπάρχουν και οι εκλογές».

«Ο πρωθυπουργός έπρεπε να πάει στη Σύνοδο Κορυφής, πρόκειται για την ανεργία των νέων. Υπήρχε μία πολιτική απόφαση. Με την έναρξη των εργασιών του τμήματος της Βουλής, έπρεπε να σταματήσει το θέμα της αμφισβήτησης της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να μετακινηθεί η ημερομηνία, τότε θα άρχιζε η συζήτηση ότι ψάχνεται ψήφους», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε και στην κατηγορία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκη, ότι «υπάρχουν επιχειρηματίες που ζητούν προσωπικά από τον πρωθυπουργό διαγραφή των χρεών τους».

«Όταν λες τέτοια πράγματα πρέπει να λες ακριβώς τι εννοείς. Να πει ονόματα, αυτό είναι πολύ βαρύ», είπε σχετικά.