Μετά την ολιγοήμερη αναβολή της κατάθεσης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα που προσκόμισε χαρτί από τον ΕΟΔΥ ότι θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα καθώς ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα κορονοϊού, η Προανακριτική Επιτροπή που εξετάζει τις τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε κατά πλειοψηφία με τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης να προχωρήσει, με τις καταθέσεις άλλων των μαρτύρων, προκειμένου να μην μείνει πίσω το έργο της.

Έτσι, την Πέμπτη αναμένεται να προσέλθει στην αίθουσα της Βουλής ο κ. Αντώνης Λιανό, ο άνθρωπος που φέρεται να ανταλλάσσει τα πολυσυζητημένα email με τον Κυριάκο Τόμπρα εκπροσωπώντας την πλευρά των Λιβανέζων της εταιρείας CCC. Εφόσον μάλιστα απαιτηθεί ο κ. Λιανός θα κληθεί να καταθέσει και την Παρασκευή. Εν συνεχεία σειρά θα πάρει όπως όλα δείχνουν, από αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Χρήστος Καλογρίτσας

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Θάνος Πλεύρης πρότεινε, αίτημα που έγινε δεκτό, να αποσταλεί επιστολή στην Τράπεζα της Ελλάδας, με την οποία θα ζητείται να ελεγχθεί η νομιμότητα του εμβάσματος των 3 εκατομμυρίων ευρώ που ήρθε από το εξωτερικό, για να καλυφθεί το ποσό της εγγυητικής επιστολής για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η επιστολή Πλεύρη έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ» για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό.

Αιτούμαστε

  1. Όπως πληροφορηθούμε, εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου.
  2. Όπως πληροφορηθούμε για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος.
  3. Όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας ελέγξετε το σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό και μας ενημερώσετε προς τούτο.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση Σας

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.