Μετά τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά που εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσει «πονοκέφαλο» για τις ελληνικές αρχές και ο Γιάννης Λαγός και ενδεχομένως ακόμη μεγαλύτερο καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να γνωρίζουν πού θα βρίσκεται αλλά να μην μπορούν να τον συλλάβουν.

Ιδού τι ακριβώς μπορεί να συμβεί. Καταρχάς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή, έξι μήνες μετά την καταδίκη του, σε 13 χρόνια και 8 μήνες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση αυτής και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Ήδη χθες η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας του με 22 μέλη να ψηφίζουν υπέρ και δύο λευκό, χωρίς να γνωρίζουμε ποια τάχθηκαν υπέρ ή όχι, καθώς η διαδικασία είναι μυστική.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα λάβει την οριστική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του Έλληνα ευρωβουλευτή. Εάν αρθεί η ασυλία του, πληροφορίες του newsbeast.gr αναφέρουν ότι ο ίδιος έχει φροντίσει να ζητήσει άσυλο σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Μάλιστα συνεργάτες του αναφέρουν ότι ήδη έχει μια τέτοια πρόταση από άλλο κράτος χωρίς να δίνουν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους. Άρα σε περίπτωση που αρθεί η ασυλία του κ. Λαγού, ο ίδιος θα φροντίσει να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο αίτησης ασύλου.

Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να κινηθούν πολύ γρήγορα και να καταθέσουν αίτημα προς τις βελγικές αρχές χωρίς χρονοτριβή προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα και να οδηγηθεί στη φυλακή. Εάν δεν γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες ή για οποιοδήποτε λόγο υπάρξουν καθυστερήσεις είτε από την ελληνική πλευρά είτε από τη βελγική, τότε δεν αποκλείεται ο Γιάννης Λαγός να γίνει… λαγός και να βρεθεί νόμιμα σε άλλη χώρα που θα μπορεί να διαμένει εκεί – εάν βέβαια δεν πιεστεί και αυτή να τον εκδώσει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.