Τη διαφορετική οπτική της ΔΗΜΑΡ για την Κεντροαριστερά, με αιχμές προς το ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές που υλοποιεί με τη ΝΔ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης, καταθέτει ο Χρήστος Μαχαίας, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Πώς βλέπει η ΔΗΜΑΡ τον ρόλο της Κεντροαριστεράς; Ως στήριγμα και εταίρο μιας κυβέρνησης όπως το σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή σε απόσταση από το δόγμα της λιτότητας και του συντηρητισμού», ερωτάται ο κ. Μαχαίρας και απαντά: «Φαντάζομαι να σας αρκεί ότι δεν βλέπουμε την Κεντροαριστερά ως… Κεντροδεξιά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ σχολιάζει και για τη δικομματική ότι το πρόβλημα δεν είναι να βρει τους 180, «αλλά να μαζέψει άμεσα τους 150». «Για να έχεις δυνατότητα ελιγμών πρέπει να έχεις και έλεγχο των συσχετισμών. Όταν ένα θερινό τμήμα γίνεται άνω – κάτω από τις αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί το επόμενο διάστημα στην Ολομέλεια», επισημαίνει.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαχαίρας εντοπίζει διάθεση οικοδόμησης κυβερνητικού προφίλ, με αποτέλεσμα η έμφαση να δίνεται πλέον στη διαπραγμάτευση αντί για την τυφλή ρήξη.