Την άποψη πως το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» για το οποίο κατηγορούν πολλοί πλέον τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ωχριά μπροστά στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε δήλωσε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν διδάχθηκε από το “λεφτά υπάρχουν” του 2009 και το γεγονός ότι και το ΠΑΣΟΚ τότε παγιδεύτηκε στις δημαγωγικές του προεκλογικές εξαγγελίες. Εδώ, όμως, το “λεφτά υπάρχουν” κυριολεκτικά ωχριά, αν κάποιος κάνει λεπτομερή εξέταση της κάθε εξαγγελίας.

Διότι θα δει ότι είναι στον αέρα. Π.χ. υπολογίζει ότι τα 5 δις. που θα βρει από το ΕΣΠΑ για τις 300.000 θέσεις εργασίας είναι μια απολύτως ανεδαφική υπόσχεση, αν συγκρίνει τις επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν από αυτές. Δεν έχει καμία σχέση ο αριθμός που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα και μακάρι τα πράγματα να ήταν έτσι».

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης προσέθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν μόνον όταν η Ελλάδα κερδίσει οριστικά το στοίχημα της εμπιστοσύνης και μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Για να συμβεί αυτό, πρέπει μετά το στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουμε αρχίσει να κερδίζουμε σταδιακά και το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας, να κερδίσουμε και το στοίχημα της εμπιστοσύνης.

Και θα το κερδίσουμε όταν ξεπεραστεί η αμφιβολία που υπάρχει γύρω από την προεδρική εκλογή και μόνον όταν οι πολίτες στραφούν σε επιλογές ευρωπαϊκές και απαλλαγούν από επιλογές ανευθυνότητας.

Τότε η Ελλάδα θα απαλλαγεί από τη δημαγωγία, τον κρατισμό, το λαϊκισμό και όλες τις πληγές του παρελθόντος, αυτά που μας έφεραν μέχρι εδώ και τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς υπόσχεται να διαιωνίσει. Κάνει μια υπόθεση εργασίας, η οποία είναι πως για να εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται και για να προχωρήσει το θέμα της διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να αλλάξει όλη η Ευρώπη και όλη η υφήλιος.

Πρόκειται για επικίνδυνες πολιτικές, τις οποίες δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να δοκιμάσουμε, πολύ περισσότερο όταν η χώρα, με τις θυσίες των πολιτών, αρχίζει να βγαίνει στο ξέφωτο και να αφήνει πίσω το βαρύ χειμώνα της κρίσης και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε μπροστά».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.