«Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν». Αυτό ανέφερε κατά την άφιξη του στον Άρειο Πάγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικά με τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση Novartis.

Ο Σταύρος Κοντονής είναι ένα από τα πρόσωπα που καταθέτει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο με κεντρικό πρόσωπο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τον οποίο συνυπήρξαν στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνη ο πρώτος ως υπουργός και ο δεύτερος ως αναπληρωτής του.

«Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο» ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε: «Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη».

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει πως «το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν»